Kategoria: Przepisy
Znajdziesz tu przepisy na najróżniejsze dania: od śniadań przez obiady aż do kolacji. Wiele z proponowanych przeze mnie potraw nadaje się jako przystawki czy też przekąski. Wszystkie są przygotowywane bez użycia produktów odzwierzęcych takich jak chociażby nabiał czy jaja. Nie zawierają także glutenu, a więc nie używam zbóż takich jak pszenica, żyto, jęczmień, orkisz. Oczywiście może się zdarzyć, że produkt naturalnie bezglutenowy (taki jak np. gryka, proso czy ryż) zostanie zanieczyszczony glutenem. Dlatego ważne jest, aby osoby zmagające się z alergią, nietolerancją glutenu czy też celiakią dbały o pochodzenie używanych składników. Na blogu prezentuję moje rozwiązania (czyt. te, które sprawdzają się u nas). Możliwe, że Ty musisz zmodyfikować podane tu przepisy, aby działały na Ciebie lepiej. Nie krępuj się i twórz! Potraktuj mojego bloga jako inspirację, a już niedługo będziesz w stanie samodzielnie wyczarować dowolną ilość pyszności. Powodzenia i wierzę, że Ci się uda! :-)